Način pripreme
Ovo je supa iz nacionalne kuhinje Perua. Izuzetno je pogodna za užurbane domaćice jer se sprema lako i brzo.
1. Iseckajte luk i beli luk na veoma sitno, ja ih sameljem u blenderu. Izdinstajte u maslinovom ulju dok ne omekšaju 3-4 minuta na umerenoj vatri. Posolite i stavite mleveno meso sa malo vode uz neprestano mešanje, dok se ne pretvori u mrvice. Može da se koristi i seckano meso, koje nije toliko sitno kao mleveno i daje malo drugačiji izgled supi.
2. Čim se mleveno meso proprži, sipajte paradajz - narendan, i pastu od paradajza i belog luka. Posolite i stavite origano i sušeni peršun. Mešajte 2-3 minuta i nalijte bujon. Ako želite više čorbice, dolijte više njega ili sipajte vodu.
3. Kuvajte 15 minuta pod poklopcem i stavite rezanca - za ovu supu se koriste debela i ne mnogo kratka rezanca. Kuvajte ih prem upuststvu na pakovanju i sklonite s vatre.
4. Sipajte mleko i promešajte. Dodatno začinite sa još origana, peršuna i soli, ako je potrebno. Imajte u vidu da mleko ne treba da vri, jer će se preseći, zato ga i nalivamo kad sklonimo s vatre.
5. U tiganju sa malo masnoće ispržite jaja na oko - dobro je da ostavite žumance blago rovito.
Servirajte supu vruću, stavljajući u svaku porciju po jedno jaje odozgo i posipajući origanom ili peršunom.
Prijatno!