Supa a la Kriola

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
27/05/2018
"Stigli smo čak do Perua, da bi vam doneli recept za ovu aromatičnu supu, ali ovaj ukus to zaslužuje "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano135
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 400 g
  • paradajz - 3 komada
  • beli luk - 3 čena
  • luk - 1 glavica, srednja
  • pasta od paradajza - 2 kašike
  • pasta od belog luka - 1 kašika
  • teleći bujon - 1 kašika
  • sveže mleko - 2 šolje
  • origano - 1 kašika + za posipanje
  • peršun - 1 - 2 kašike, sušeni
  • maslinovo ulje - 90 ml
  • so - po ukusu
  • jaja - 6 komada
  • rezanca - 2 - 3 šake, ne mnogo fina
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je supa iz nacionalne kuhinje Perua. Izuzetno je pogodna za užurbane domaćice jer se sprema lako i brzo.

1. Iseckajte luk i beli luk na veoma sitno, ja ih sameljem u blenderu. Izdinstajte u maslinovom ulju dok ne omekšaju 3-4 minuta na umerenoj vatri. Posolite i stavite mleveno meso sa malo vode uz neprestano mešanje, dok se ne pretvori u mrvice. Može da se koristi i seckano meso, koje nije toliko sitno kao mleveno i daje malo drugačiji izgled supi.

2. Čim se mleveno meso proprži, sipajte paradajz - narendan, i pastu od paradajza i belog luka. Posolite i stavite origano i sušeni peršun. Mešajte 2-3 minuta i nalijte bujon. Ako želite više čorbice, dolijte više njega ili sipajte vodu.

3. Kuvajte 15 minuta pod poklopcem i stavite rezanca - za ovu supu se koriste debela i ne mnogo kratka rezanca. Kuvajte ih prem upuststvu na pakovanju i sklonite s vatre.

4. Sipajte mleko i promešajte. Dodatno začinite sa još origana, peršuna i soli, ako je potrebno. Imajte u vidu da mleko ne treba da vri, jer će se preseći, zato ga i nalivamo kad sklonimo s vatre.

5. U tiganju sa malo masnoće ispržite jaja na oko - dobro je da ostavite žumance blago rovito.

Servirajte supu vruću, stavljajući u svaku porciju po jedno jaje odozgo i posipajući origanom ili peršunom.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar