Supa Porrusalda

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77463
08/11/2019
"Ama te riblje čorbe treba da su upravo takve - vruće, ukusne i mnogo, mnogo aromatične "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prelijte file bakalara hladnom vodom, stavite da provri na vatri i kuvajte 4-5 minuta. Sklonite sa ringle i izvadite ribu, da se ocedi.

U drugoj posudi zagrejte 2-3 kašike maslinovog ulja i zapržite na kolutove isečen beli deo praziluka i usitnjen luk. Dinstajte oko 5 minuta, nakon toga dodajte na kocke isečen luk i šargarepu. Prelijte ribljim bujonom i stavite da provri.

Kuvajte supu na tihoj vati dok krompir ne bude gotov. Dodajte iskidan bakalar i kuvajte još deset minuta. Začinite alevom paprikom, solju i presovanim belim lukom i kuvajte još 7-8 minuta. Servirajte posutu peršunom i/ili selenom i sa malo soka od limuna.

Probajte još Riblju čorbu sa krutonima, Manastirsku riblju čorbu, Riblju čorbu, Riblju čorbu na trnovski način, Crnomorsku riblju čorbu, Gabrovsku riblju čorbu, Zaprženu riblju čorbu, Bogatu riblju čorbu, Riblju čorbu sa crvenperkama, Francusku riblju čorbu Bujabes.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar