Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Avgolemono supa

Avgolemono supa

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Avgolemono supa
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Šta je bolje po ovoj hladnoći od tanjira vrele supe?"

Potrebni sastojci

  • tarana - 100 g
  • jaja - 3 kom.
  • kocka za supu - 1.5 kom
  • limun - 1 kom.
  • so - po ukusu
  • biber - mleveni, po ukusu
  • maslinovo ulje
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu na šporetu sipati vodu i ostaviti da provri. Dodati kocku za supu i mešati. Dodati i taranu, promešati i ostaviti da se kuva 5 minuta na tihoj vatri.

U dubljoj posudi polupati jaja, dodati sok limuna, so i biber i dobro umutiti. U jaja sipati kutlaču-dve vrele supe, neprestano muteći. Sad tu umućenu smesu sipati u supu i kuvati još minut, dva na tihoj vatri, tek malo da se zgusne.

Posuti sitno naseckanim peršunom i poprskati sa malo maslinovog ulja.

Služiti toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: