Grčki hlepčići sa ruzmarinom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj64553
28/05/2018
"Pusti grci, oni će te uvek iznenaditi nečim ukusnim - za dušu "
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano423
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sipa se brašno u posudu za pečenje i u sredini se napravi udubljenje. Naliva se topla voda, dodaje se suvi kvasac, maslinovo ulje, so, šećer i viljuškom se dobro promeša.

Uzima se brašno da se dobije gusta kaša, na kraju se izmesi na kratko u srednje meko testo. Namaže se masnoćom, pokriva se folijom i ostavlha 30 minuta na toplom da naraste.

Gotovo testo se podeli na dva-tri dela i oblikuju se tanki hlepčići prema posudi za pečenje, mogu okrugli ili kao elipsa.

Stavljaju se na papir za pečenje, odozgo se mažu maslinovim uljem i nabodu se listići svežeg ruzmarina. Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta.

Izvadi se iz rerne, maže se maslacem i natrlja se sa čenom belog luka.

Serviraju se topli, ali su ukusni i hladni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar