Način pripreme
Ime ovog jela je zbunjujuće, ali ćete se začuditi od njegovog neverovatnog ukusa. Zbog toga što se rep od bika teško nalazi, on se može zameniti od teleta, na primer.
Rep treba da bude isečen na debele komade, od po 5 cm približno i da budu na sobnoj temperaturi.
Uvaljajte svaki komad mesa sa kosti u brašno i pecite na jakoj vatri, u maslinovom ulju, sa obe strane.
Izvadite i sipajte preostali maslinovov ulje (procedite ako je ostalo zagorelog brašna) i u njemu propržite svo povrće, očišćeno i isečeno na komade (paradajz možete izrendati).
Čim dobro omekša, dodajte meso, lovorov list, alevu papriku, biber, so po ukusu, i sipajte vino. Pojačajte vatru da tečnost ispari i da se redukuje, nakon toga sipajte bujon i dospite vodu, tako da pokriva sastojke.
Kuvajte oko 2 vsata na tihoj vatri. To je tajna ovog jela - sporo i dugo kuvanje, zbog čega meso postaje neverovatno krto i želatin koji sadrži se oslobađa. Zbog toga što mnogo zavisi od debljine komada, vi proverajvajte viljuškom stepen krtine. Sipajte po malo tople vode u procesu kuvanja, ako je potrebno.
Po želji možete izvaditi meso i da pasirate i procedite povrće, da bi sos bio gladak, a možete i tako ostaviti.
Na kraju ostavite očišćene, oprane i isceđene pečurke, karanfilić i zvezdasti anis i kuvajte još 20-30 minuta ili dok pečurke ne budu potpuno gotove.
Jelo servirajte toplo.
Tradicionalno se u Kordobi ovo jelo pripremalo i priprema nakon Koride, sa repovima bikova koji su učestvovali u njoj.
Savet: Koristite kvalitetno vino za sos, zato što od njega mnogo zavisi ukus jela.
Prijatno!