Janija od krompira a la Riohana (Patatas a la Riojana)

21/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"Crvena janija - najukusnija janija "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano38
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada
  • luk - 1 glavica
  • čorizo - 200 g
  • paprike - 1 crvena
  • beli luk - 1 glavica
  • lovorov list - 2 komada
  • malsinovo ulje - 2 kašike
  • so
  • bujon - 1 pileći
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite maslinovo ulje u ekspers lonac. Oljuštite, operite i sitno iseckajte luk, papriku iseckajte na kvadrate, a krompir na kockice. Prodinstaje ih u loncu.

Stavite celu glavicu belog luka i lovorov list. Dodajte čorizo, iseckan na kolutiće.

Sipajte vodu, izmrvite bujon i dodajte so. Sačekajte da proključa, pa zatvorite lonac na prvi stepen.

Kada počne da šušti, sačekajte 5 minuta. Isključite i sačekajte da se lonac otvori.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar