Prolećni kaneloni sa sosom od sira

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77463
01/06/2018
"Kako dočekuju proleće u Italiji - obavezno sa ovim svežim kanelonima sa spanaćem i sosom od sira "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano629
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Spanać i zelje se blanširaju u posoljenoj vodi. Ocedite ih i isecite. U posudi pomešajte sitan sir sa pavlakom, solju i biberom po ukusu. Dodajte spanać, zelje, mirođiju i peršun.

Ovom smesom napunite kanelone i poređajte ih u posudu za pečenje.

Pripremite sos tako što istopite maslac i dodate brašno. Nalijte toplo mleko i mešajte energično dok se ne zgusne.

Dodajte sireve isečene na sitno i mešajte, dok se ne istope. Pospite biberom i solju (ako je neophodno).

Prelijte kanelone sosom i pospite polovinom narendanog kačkavalja.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Izvadite iz rerne i pospite jelo preostalom količinom kačkavalja. Vratite na još 5 minuta samo da se istopi kačkavalj.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar