Sirće od dženarika

Sirće od dženarika

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
333
868
01/06/2018
"Vidite kako samo da napravite ekološki čisto i veoma aroamtično sirće koje ćete koristiti tokom cele godine"
Priprema120 min.
Ukupno120 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano592
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • dženarike - 5 - 10 kg, kisele
* merne jedinice

Način pripreme

Kisele dženairke se stavljaju u žičanu korpicu i potapaju se 2-3 puta u vrelu vodu. Nakon toga se izvade i poređaju na table da se isuše na suncu ili se suše u slaboj rerni, a kad su gotove čuvaju se na suvom mesto.

Ako je neophodno uzima se po jedna do dve kašike od njih, skuvaju se dobro i procede. Voda se naliva u flaše koje se drže na hladnom da ne fermentišu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar