Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pačija džigerica - mikuit

Pačija džigerica - mikuit

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Pačija džigerica - mikuit
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 5
02/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Za najspecijalnije goste i najspecijalnije prilike - pačija džigerica - mikuit"

Potrebni sastojci

  • pačija džigerica - 1 cela, oko 500 - 600 g
  • brendi - 4 supene kašike
  • beli biber - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • muskantni oraščić - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

1. Džigericu ostavite na sobnu temperaturu oko 40 minuta, pokrijte je čistom krpom da nema kontakt sa svetlošću, da ne bi potamnela (posivela). Čim dovoljno odstoji pažljivo očistite od žilica, nemojte previše rušiti celinu. Da bi vam bili lakše, možete napraviti nekoliko poprečnih proreza i tako izvaditi unutrašnje žilice, ali nemojte seći potpuno.

2. Stavite u posudu sa hladnom vodom i kockicama leda na jedan sat, da se malo savije. Po želji možete to uraditi sa jednakom količinom vode i svežeg mleka.

3. Izvadite iz vode načistu krpu i osušute. Pospite obilno začinima, brendijem, solju i šećerom i uvijte u streč foliju i preko nje stavitesloj aluminijumsku foliju, tako da vazduh ne ulazi nigde i da se potpuno stegne. Ostavite da odstoji 12 sati u frižideru.

4. Kuvajte na dva načina:

Nemojte odvijati i kuvajte 25 minuta na pari, na temperaturi 75 stepeni. Mnogo je važno da ne pada u vodu uvijena džigerica, zato se potrudite da bude dobro uvijena.

Drugi način je sa stavite (dobro poređajte) u hermetički zatvorenu staklenu posudu (vatrostalnu po mogućstvu) i ponovo kuvajte na pari na istoj temperaturi.

5. Gotovu džigericu stavite ponovo u posudu sa hladnom vodom i ledom, da se oštro prekine proces kuvanja. Stavite u frižider na 2-3 dana, nakon toga je potpuno gotova za konzumiranje.

Ova tehnoligija se zove Foa gra guščija džigerica ili Mikuit, koja je apsolutno ista i kad se sprema pačija džigerica.

Odličan delikates koji možete pripremiti u domaćim uslovima i da uživate u njoj na prepečenom hlebu i ukrašenu slatkom po izboru. Pre konzumiranja izvadite 30 minuta na sobnu temperaturu.

Ako je zatvorena u foliju, secite jena kriške, a ako je u posudi uzimajte direktno, liči na paštetu.

Čuvajte 15-20 dana u frižideru, a možete i zamrznuti i izvaditi prilikom specijalnih prilika. Obavezno servirajte uz lepo vino.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: