Tradicionalna jagnjeća čorba sa džigericama

02/06/2018
"Ko nije probao čorbu sa džigericama, on ne zna šta je propustio!"
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano240
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 500 g (crevca, bela i crna džigerica)
  • stari luk - 1/2 glavice /1 veza mladi/
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 2 - 3 supene kašike
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • nana - sveži ili suv
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • žumanca - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Drugačije rečeno jagnjeća čorba od džigerica. Jagnje... Uskrs...a sada je drugo vreme. Tako je, ali jedna topla čorbica uvek dobro dođe. Janjeće iznutrice se i sada mogu naći u prodavnicama. Moje su međutim bile od uskršnjeg jagnjeta, očišćene, skuvane i isečene i posle toga zamrznute.

Kao što sam već napomenula moji sastojci su bili gotovi. Ako su vaši kupljeni, imate malo posla da očistite crevca. Možet ih potopiti 30 minuta u hladnu vodu da malo neutralizujete miris. Treba vam jedan duži drveni štapić, uz pomoć kojeg okrećete svako crevce i perete tekućom vodom. Da biste ih posle lakše isekli možete ih uplesti i tako kuvati. Nemojte bacati bujon. Kad skuvate iznutrice, isecite ih na sitne komade.

Sitno isečeni luk i šargarepu dinstajte u ulju, dodajte iznutrice, alevu papriku i biber. Dodajte bujon (ili toplu vodu), prethodno proceđen, tako da pokrije 3-4 prsta.

Kad čorba provri dodajte pirinač i sitno iseckanu nanu. Kući ne volimo da čorba bude mnogo gusta, zato obično stavljam 2 supene kašike pirinča. Neka vri 20-30 minuta, ili dok pirinač ne bude gotov.

Red je na zapršku. Umutite žumanca sa kiselim mlekom, ja dodajem nekoliko kapljica soka od limuna. Dodajte malo od bujona u žumanca da se izjednači temperatura i onda dodajte zapršku u šerpu. Mešajte, ostavite da provri i skinite sa vatre.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar