Gaspačo sa maslinama

06/06/2018
"Tarator ima veoma ukusnu i osvežavajuću konkurenciju, ovaj neverovatni gaspačo sa maslinama "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano251
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite paradajz i izrendajte ga ili sitno isecite. Poželjno je da budu iz frižidera, da bi bili hladni.

Sipajte u posude. U njih dodajte sok jednog limuna i izgnječen čen belog luka.

Mladi luk takođe sitno iseckajte. Dodajte u paradajz.

Krastavac oljuštite i isecite na kockice. Zelenu papriku sitno isecite.

Peršun/bosiljak takođe sitno iseckajte i dodajte.

Začinite solju, biberom i maslinovim uljem. Na kraju dodajte masline bez koštica.

Promešajte lepo i ostavite u frižideru da se ohladi.

Po želji za pikantnost možete dodati iseckanu ljutu papriku.

Gaspačo servirajte u prethodno ohlađenim posudama.

Brza, jednostavna i zdrava hladna paradajz čorba za letnje žege.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar