Način pripreme
Pripremite kore tako što odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite na sneg sa prstohvatom soli i malo po malo dodajte 2/3 od šećera, a žumanca sa preostalim šećerom. U smesu od žumanaca dodajte brašno i kesice vanile. Posle pažljivo dodajte belanca.
Pecite četiri kore. Ostavite da se ohlade.
Za bavarski krem stavite mleko da se kuva. Skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Dodajte žumanca i mutite, stavite 2-3 minuta na vatru, mešajte neprestano. Stavite vanile.
U hladnu smesu dodajte želatin, rastvoren na pari u 1 šoljici za kafu. Pavlaku umutite i pomešajte pažljivo sa kremom.
Za čokoladni krem stavite mleko na vatru.
Posebno u posudi umutite jaje, šećer, brašno. Dodajte u mleko, mešajte stalno, posle dodajte čokoladu i ponovo promešajte.
Za sirup sve stavite u kaserolu, vri 2-3 minuta i skinite sa vatre.
Za glazuru pomešajte sve u kaseroli i stavite na vatru, mešajte 5-10 minuta i skinite, ostavite da se malo ohladi.
Sastavite kolač - u odgovarajući poslužavnik ili nešto drugu stavite koru, prelijte čokoladnim kremom, ponovo kora, preliv. Bavarski krem, kora, preliv, čokoladni krem, kora, preliv, šlag i prelijte glazurom.
Stavite u frižider na 5-6 sati.