Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Svinjska plećka sa svežim graškom

Svinjska plećka sa svežim graškom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Svinjska plećka sa svežim graškom
Fotografije: Mariana
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ko može da odoli ovoj klasičnoj kombinaciji, ko"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 800 g
  • grašak - 3 šolje, svež
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 1 šolja
  • začin od povrća - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • čubar - 1 kašičica
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite plećku na krupne parčiće, a luk i šargarepu - na sitno.

U drugu manju šerpu stavite vodu da provri sa malo soli i blanširajte grašak oko 5 minuta, operite i ocedite.

Sipajte ulje u šerpu i izdinstajte meso, malo kasnije dodajte luk i šargarepu.

Zajedno ih propržite oko 5 minuta. Pospite alevom paprikom i dodate svež blanširan grašak, sipajte vodu toliko da se prekrije.

Pokrijte poklopcem i ostavite jelo da se krčka na umerenoj ringli. Probajte nakon 30 minuta i ako je omekšalo, sipajte paradajz pire i začine.

Kuvajte dok se grašak sa mesom potpuno ne skuva.

Peršun možete da dodate pre nego što isključite ringlu ili pospite tanjire pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: