Pileće džigerice sa pivom i pečurkama u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69603
12/06/2018
"Nije vam potreban povod da pozovete prijatelje na ručak, treba vam samo jedna posuda pilećih džigerica sa pivom i pečurkama u rerni i... pivo "
Priprema10 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano474
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 300 - 400 g
  • pivo - 200 ml
  • marinirane pečurke - 200 g
  • brašno - 3 kašike
  • ulje - 5 kašika
  • biber
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi za pečenje direktno u rerni se zagreva ulje.

Očišćene, oprane i oceđene džigerice se uvaljaju u brašno. Zapeku se sa obe strane po 4-5 minuta u zagrejanom ulju.

Dodaju se i pečurke, preže se 3-4 minuta i prelivaju se pivom.

Začinjavaju sa po ukusu solju i biberom i stavlja se lovorov list.

Posuda se pokriva folijom i džigerice se peku u umerenoj rerni oko 30 minuta.

Sklanja se folija i zapeku se 10-15 minuta.

Serviraju se sa krompir salatom ili krompir pireom.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar