Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Ćuftice od hleba u sosu od povrća

Ćuftice od hleba u sosu od povrća

Ćuftice od hleba u sosu od povrća
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ukusne ćuftice mogu da se naprave od svega, čak i od starog hleba - pogledajte kako"

Potrebni sastojci

  • hleb - 1/2 starog ili jedan fransucki hleb
  • sveže mleko - oko 100 ml
  • jaja - 1 komad
  • so
  • peršun
  • ulje
  • biber
  • za sos
  • paprike - 2 komada, crvene
  • paprike - 2 komada, zelene
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno isecite papriku i deo šargarepe. Preostali deo šargarepe izrendajte. U široku posudu sipajte malo masti i stavite povrće+ceo čen belog luka. Propržite na tihoj vatri dok ne omekša.

Sipajte oko 300 ml vode i brzo ispasirajte, koliko da se ispasira jedan deo povrća.

Ostavite da vri oko 10 minuta. Posolite po ukusu. Za to vreme pripremite ćuftice. U posudi izlomite hleb na sitne zalogaje. Dodajte jaje, prstohvat soli, prstohvat bibera i više isečenog peršuna.

Pokvasite sa 5-6 kašika svežeg mleka i počnite da mesite. Ako je smesa još suva dodajte malo mleka. Treba da dobijete molkru, a ne vodenu smesu. Oblikujte ćuftice i pržite ih dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana.

Prebacite ćuftice u bujon od povrća. Ako je tečnost isparila, dodajte još malo vode. Ostavite da se krčka još 10 minuta i skinite sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: