bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Slani Rolat»Raskošni rolat od krompira

Raskošni rolat od krompira

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Raskošni rolat od krompira
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 12VIDEO
15/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
"Stvoren da bude pojeden do poslednjeg zalogaja - raskošni rolat od krompira"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada, veliki
  • maslac - 20 g
  • biber - po kusu
  • so - po ukusu
  • Za nadev
  • crvene paprike - 3 komada, pečene, oljuštene
  • tunjevina - 160 g, iz konzerve
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • luk - 1/4 glavice (ili više, ako vam se sviđa)
  • masline - 7 - 8 komada, bez koštica + za ukras
  • majonez - 3 kašike, izvršite + za mazanje
  • jaja - 2 komada, skuvana
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir u posoljenoj vodi oko 30 minuta. Dok je još topao, oljuštite ga i izgnječite viljuškom zajedno s maslacem koji će se rastopiti. Začinite pire biberom, sveže mlevenim i solju i izgnječite dobro još jednom.

Uzmite čistu krpu i rastegnite je na ravnu površinu. Preko nje stavite sloj prozračne streč folije i rasporedite krompir pire odozgo ravnomerno, fomirajući što je moguće pravilniji kvadrat.

Ostavite tako da se potpuno ohladi, a za to vreme napravite nadev. Za njega dobro iscedite tunjevinu od tečnosti i masnoće u konzervi. Stavite u posudu i pomešajte sa lukom, sitno iseckanim, jednim jajetom - narendanim, krastvčićima, maslinama i paprikama - isečenim na kocke. Stavite majonez i so, ako želite i promešajte u homogenu smesu.

Rasporedite nadev preko ohlađenog pirea, tako da 1, 5 cm od krajeva ostane prazno. Počnite da uvijate pažljivo s jednog kraja, podižući krpu, i čim uvijete do sredine, podignite i poklopite suprotnim krajem.

Odvijte krpu, prozračna folija će biti čvrsto zalepljena za rolat, zavijte krajeve folije koji štrče stežući još više, kao što se uvija bombona.

Stavite u frižider na 4-5 sati ili jednu noć da se dobro stegne. Uvatite ga pažljivo ako hoćete da ga prebacite u tanjir da se ne izlomi.

Već stegnuti rolat stavite na pravougli poslužavnik i polako odvijte i sklonite streč foliju. Namažite majonezom, narendajte drugo jaje odozgo, tako da se zalepi za majonez i ukrasite maslinama.

Servirajte i konzumirajte u roku od 1-2 dana zbog majoneza, koji može da se istopi ako rolat stoji duže vreme.

Ali ja vam garantujem, da je toliko ukusan da će nestati mnogo brže.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: