Način pripreme
Svi sastojci za šnicle se pomešaju i zamesi se glatka smesa. Iseče se 5 parčića sveže folije, dovoljno velikih, da se u njih uviju šnicle.
Smesa od mlevenog mesa se podeli na 5 jednakih delova. Preko svakog parčeta folije mokrim rukama se stavlja po parče mlevenog mesa i oblikuju se lepe i po obliku pravilne šnicle. Ne prave se debele, maksimalno 1 cm.
Šnicle upakovane u foliju se poređaju jedna preko druge i stavljaju u zamrzivač na jedan sat. Dobro je ako mogu da se stave odvojeno, da leže samostalno u zamrzivaču, ali to zavisi od slobodnog prostora.
Nakon što su se dovoljno stegle u zamrzivaču (nije neophodno da budu duboko zamrznute), izvade se.
Zagreva se masnoća u tiganju na umerenu temperaturu, od mogućih 9 stepeni se kuva na 5-6 stepenu. Svaka šnicla se potapa u prethodno umućena jaja, nakon toga se dobro uvalja u prezle i prži se sa obe strane dok ne bude zlatasta.
Izvade se na kuhinjski ubrus, da se ocedi višak masnoće. Smesa za pohovanje je tanja, da bi bila hrskava. Serviraju se tople.
U međuvremenu se stavlja oljušten krompir u mrežu za kuvanje na pari. Kuva se dok ne bude potpuno gotov. Vadi se, ocedi se od viška vode u šerpi i kad je već suv ponovo se stavlja na slabu vatru kad se dodaje i maslac.
Ne meša se, da se krompir ne razlomi, a sama šerpa se blago rastrese. Nakon što se maslac istopi i krompir je potpuno uvaljan njemu, sklanja se sa ringle i dodaje se usitnjena mirođija.