Način pripreme
Počinje se od pripreme svinjskog bonfilea.
1. Meso se oštirim nožem očisti od svakakvih žila i opni. Nož se provuče tačno ispod njih i odstrani se. Svako parče mesa se seče na 4 parčeta. Okreće se kao kocka i izlupa se prstima da se dodatno oblikuje.
2. Ruzmarin se isecka nožem, posoli se solju i biberom. Promeša se.
3. Svako parče mesa se uvalja sa svih strana u smesu, a posle se uvalja u brašno.
4. Pečurke se oljušte i iseku na kriške zajedno sa drškama.
5. U tiganj sa zagrejanim maslinovim ulje, ali na umerenoj temperaturi ringle, se stavljaju prvo pečurke i zapeku se nekoliko minuta, dok ne promene svoju boju. Sole se i stavlja se biber. Vade se rešetkastom kašikom. Ostavljaju se sa strane.
6. U tiganj se dodaje još malo maslinovog ulja i stavlja se meso da se zapeče sa donje i gornje strane dok ne dobije lepu koricu. Izvadi se, poređa se u vatrostalnu posudu i stavlja se u rernu na 180 stepeni na 20 minuta.
7. U istom tiganju ponovo se zagreva maslinovo ulje i sipa se vino, ali pazi se, jer će da pršti od vreline, pomoću gorionika se flambira, to je po želji, i drvenom špatulom se prelazi po dnu, da se odlepe čestice zalepljenog mesa. Dodaju se pečurke, bujon, pavlaka i posoli se. Ostavlja se na umerenoj vatri da se krčka, da se sos redukuje oko 10-15 minuta.
8. Meso se vadi iz rerne, servira se u tanjiru po tri parčeta i preliva se sa 2-3 kašike sosa. Posipa se usitnjenim peršunom.
Glazirane šargarepe:
Šargarepe se očiste i iseku pod uglom na klinove, dok se svaki put kad se seku okreću na četvrtine.
U posudi se pomešaju so, biber, maslinovo ulje i balsamiko. Meša se. Sipaju se šargarepe i mnogo dobro se uvaljaju, svako parče treba da bude okupano u marinadi. Prebacuju se u posudu za pečenje srednje veličine gde se ređaju.
Peče se na 180 stepeni oko 20 minuta. Nakon tog vremena se vade, mešaju se i dopeku oko 5 minuta.
U šerpi se istopi maslac da bude vruć, dodaje se smeđi šećer i sok od pomorandže. Promeša se.
Iz rerne se izvade šargarepe i uvaljaju se u marinadu. Posipaju se usitnjenim peršunom. Serviraju se uz glavno jelo.