Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta Bejlis sa čokoladom i maskarponeom

Keks torta Bejlis sa čokoladom i maskarponeom

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Keks torta Bejlis sa čokoladom i maskarponeom
Fotografije: Velichka Shtarbanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
15
"Pokažite voljenim ljudima koliko ih volite, tako što ćete im spremiti keks tortu Bejlis sa čokoladom i maskarponeom"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 1/2 paketa
  • sveže mleko - 150 ml
  • bejlis - 150 ml
  • za krem
  • tečna čokolada - 1 kg (braon)
  • maskarpone - 250 g
  • pavlaka - 150 g, za kuvanje
  • šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi mutimo mikserom pavlaku i šećer. Da se dobro umuti, pavlaka treba da bude unapred dobro ohlađena. Dodajemo tečnu čokoladu i maskarpone. Mutimo dok se ne dobije vazdušast čokoladni krem.

Sveže mleko se podgreva blago i meša sa Bejlisom u posudi.

Mažemo dno pravougaone posude sa 3-4 kašike čokoladnog krema. Keks natapamo na kratko u mleku i ređamo u posudu jedan do drugog.

Ređa se red keksa, krema itd. Završava se kremom. Torta se zagladi odozgo ili se naprave udubljenja pomoću kulinarskog češlja.

Stavlja se u frižider da odstoji bar 7-8 sati.

Pri serviranju imamo varijante. Možete da je isečete na parčiće ili da je oblikujete u lopte pomoću kašike za sladoled. Dekorišite namrvljenim ili celim koštunjavim voćem (bademi, orasi).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: