Način pripreme
U dubokoj posudi mutimo mikserom pavlaku i šećer. Da se dobro umuti, pavlaka treba da bude unapred dobro ohlađena. Dodajemo tečnu čokoladu i maskarpone. Mutimo dok se ne dobije vazdušast čokoladni krem.
Sveže mleko se podgreva blago i meša sa Bejlisom u posudi.
Mažemo dno pravougaone posude sa 3-4 kašike čokoladnog krema. Keks natapamo na kratko u mleku i ređamo u posudu jedan do drugog.
Ređa se red keksa, krema itd. Završava se kremom. Torta se zagladi odozgo ili se naprave udubljenja pomoću kulinarskog češlja.
Stavlja se u frižider da odstoji bar 7-8 sati.
Pri serviranju imamo varijante. Možete da je isečete na parčiće ili da je oblikujete u lopte pomoću kašike za sladoled. Dekorišite namrvljenim ili celim koštunjavim voćem (bademi, orasi).