Način pripreme
Riblje filete operite i osušite. Ako su sa kožom, odstranite je pažljivo, ali da ne iskidate meso - ja to radim prstima, lako je, ali ako želite, možete da se pomognete oštricom noža. Sklonite i kosti ako ih ima.
Posolite blago bakalar i isecite na srednje velike zalogaje.
Pripremite smesu za pohovanje tako što u jednom tanjiru umutite jaja sa malo soli, a u drugom pomešajte brašno, prašak za pecivo, mirođiju, beli biber i još malo soli.
Potapajte riblje zalogaje u brašno, jaje i opet u brašno i jaje.
Ispržite dok ne postanu zlatasti u ulju zagrejanom na umerenoj do jakoj vatri.
Ako su vam parčići debeli ne brinite se da će ostati sirovi i nemojte previše pržiti. Ova riba je izuzetno krhka i ima potrebu za sasvim kratkom termičkom obradom.
Pohovane zalogaje bakalara izvadite na kuhinjski ubrus da apsorbuje suvišnu masnoću.
Servirajte tople u društvu sa sosom od paradajza i sosom od belog luka i po želji kriškama limuna.
Prijatno!