Pohovani file bakalara

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
99
652
18/06/2018
"Krkhi file sa hrskavim pohovanjem - da li vam liči na budan kulinarski san "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano895
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bakalar - 2 fileta - 180 g svaki
  • jaja - 2 komada
  • limun - 1 komad
  • pivo - 50 ml
  • so - 2 - 3 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata, sveže mleven
  • prezle - dok se ne dobije kašica
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Ako je file bakalara sa kožom, otklonite je pažljivo prstima, lako se skida.

Posolite ih blago i ostavite na sobnoj temperaturi 20 minuta.

Za pohovanje umutite jaja sa solju, biberom, pivom i sokom od pola limuna. Sipajte prezle dok se ne dobije kašica - ni retka, ni previše gusta.

Upijte blago riblje filete kuhinjskim ubrusom da se otkloni višak vlažnosti iz njih da bi smesa za pohovanje mogla da se lepi za njih.

Uvaljajte dobro i ako se na nekim mestima kašica ne zadrži, ne brinite - prvo je rasporedite s jedne strane fileta i sa te strane stavite da se prži u zagrejanom ulju na umerenoj vatri.

Čim počne da dobija zlatastu preplanulost, rasporedite odozgo još kašice - smese za pohovanje i okrenite da se isprži i sa druge strane dok ne dobije tamno zlatastu preplanulost.

Pri okretanju smanjite vatru za dva stepena, da se riba dobro skuva iznutra, jer je smesa za pohovanje deblja i vazdušasta.

Gotove filete izvadite na papir koji apsorbuje masnoću i nakon minut dva servirajte garnirane sa ostatkom limuna i drugim garnirungom po vašem ukusu - krompirom, paprikama, pirinčem.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar