Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Dijetalna piletina sa kinoom

Dijetalna piletina sa kinoom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Dijetalna piletina sa kinoom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
22 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
2
"Ukusna piletina, koja će biti pažljiva prema vašoj figuri"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • kinoa - oko 150 g
  • pečurke - 12 komada, male
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • so - 2 prstohvata
  • beli biber - po ukusu
  • sušeno povrće - 1 - 2 kašike (može i u prahu)
  • peršun - sveži listovi, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće filee operite, upijte suvišnu vlagu iz njih kuhinjskim ubrusom.

Posolite ih, isecite poprečno na šajbne ili parčiće po vašem ukusu, namažite sa malo maslinovog ulja i belog bibera i ostavite da se otpuste na sobnoj temperaturi, dok ne skuvate kinou.

Zrnca kinoe stavite u kipuću posoljenu vodu u odnosu 1:3. Kuvajte 10-12 minuta u zavisnosti od toga koliko volite da bude skuvano. Pred kraj kuvanja stavite sušeno povrće.

Zagrejte na jakoj temperaturi preostalo maslinovo ulje u tiganju sa nelepljivim dnom.

Zapecite piletinu i pečurke (cele) dok meso ne dobije zlatastu preplanulost.

Stavite u centar sveke porcije piletinu i pečurke, a sa strane kao prsten ogradite kinoom, dodatno začinjenom, ako želite sa sosom od pečenja mesa 2-3 kašičice.

Pospite svežim peršunom i servirajte toplo jelo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: