Pirog sa trešnjama i kremom Patisier

20/06/2018
"Dokažite svima da ste glavni kuvar tako što ćete ih iznenaditi sa ovim efikasnim pirogom sa trešnjama i Patisier kremom "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano111
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo šećer sa maslacem, dodajemo umućeno jaje, mlevene bademe i sve dobro umutimo. Posebno pomešamo brašno sa praškom za pecivo, dodajemo u drugu smesu i zamesimo testo.

Namažemo kalup sa malo maslaca i rasporedimo testo po dno i po ivicama da napravio ivice. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 7-10 minuta, ne treba da bude potpuno pečeno.

Za krem pomešamo šećer sa brašnom i žumancem. Ugrevamo mleko, ne treba da provri, i u njega, uz neprestano mešanje dodajemo smesu od jaja.

Vraćamo na vatru i kuvamo dok se ne zgusne, mešamo.

Vadimo testo iz rerne, poređamo trešnje, izvadimo koštice, i odozgo sipamo krem.

Vraćamo u rernu i pečemo oko 20-25 minuta.

Serviramo kad se potpuno ohladi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar