Pita gužvara

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
20/06/2018
"Nabori su obavezni, kad je reč o ukusnoj piti "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 283
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 250 g, fine
  • sir - 300 g (ne mnogo slan)
  • kiselo mleko - 350 - 400 g, husto
  • ulje - 50 ml
  • so - 2 prstohvata
  • jaja - 4 komada (L - XL)
  • soda bikarbona - 1 kašičica, izvršita
  • sirće - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja sa solju. Pomešajte kiselo mleko sa sirćetom i u njima ugasite sodu. Dodajte mlečnu smesu u jaja zajedno sa uljem i namrvljenim sirom.

U namazanu posudu za pečenje (manju od veličine kora za pitu) stavite koru i prstima je izgužvajte, tako da se dobiju mali i veliki nabori.

Stavljajte ravnomerno nadev i odozgo stavljate sledeću koru nastavljajući na isti način. Ne pritiskajte kore, već ih ostavljajte tako čupave i sa neravninama, između kojih će upadati nadev i prilikom pečenja će se popuniti.

Koru sa kojom ćete završiti takođe naborajte i namažite preostalim nadevom - samo jaja i mleko,

Stavite u zagrejanu rernu na 170 stepeni i pecite dok ne dobije zlatastu preplanulost oko 30 minuta.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar