Ljuta Pita

vinica1vinica1Početnik1387
30/09/2019
"Stari recept moje prabake, pikantna ljuta pita. Možemo je poslužiti kao toplo predjelo, za doručak ili uz meze za večeru ili ručak."
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano382
  • Pregledi tokom meseca84
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu (tanje) - 500 g
  • jogurt - 500 ml
  • ulje suncokretovo - 300 ml
  • sir - 500 g, sveži, kravlji
  • beli luk - 8 čenova
  • kisela pavlaka - 300 ml
  • jaja - 5 kom
  • tucana ljuta paprika ili sveži seckani fafaroni - po ukusu
  • so - po ukusu
  • vrela voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Odvojimo kore u četiri grupe po tri kore.

2. Od 300 ml jogurta, 100 ml pavlake, 3 jaja, 200 ml ulja, 4 čena belog luka i kašičica ljute paprike umutimo fil za premazivanje kora .

3. Na stoljnak stavimo prvu koru, pa je premažemo sa pripremljenim filom, dodamo drugu koru pa i nju premažemo. Dodamo treću koru na nju stavljamo posoljeni kravlji sir ravnomerno raspoređen. Sad kore umotamo u rolnu i stavimo u podmazani pleh. Ovaj postupak ponovimo sa sve četri grupe kora.

4. Kad smo savili pitu i poslagali je u pleh izrežemo je na željene komade i na svaki komadić stavimo malo margarina ili maslaca. Pripremljenu pitu stavimo peći na 250 c oko 30 min, pa je izvadimo i prelijemo je prelivom koji smo napravili od 200 ml jogurta, 2 jaja, 300 ml pavlake, malo soli, 100 ml ulja, 4 čena belog luka rendanog i 100 ml vrele vode.

Sve dobro izradimo da se sjedini i prelijemo preko pite i vratimo u rernu da se zapeče još nekih 10 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar