Vegetarijanska pašteta sa pečurkama, maslacem i sitnim sirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
21/06/2018
"Na prepečenoj kriški ili direktno iz tanjira - ostavljamo da sami odlučite kako vam se najviše sviđa "
Priprema5 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno15 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano153
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 5 komada, srednje velike sveže pečurke
  • maslac - 50 g
  • sitan sir - 150 g, od kačkavalja
  • šargarepe - 3 - 4 koluta
  • mladi luk - 1 struk
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • biber - prstohvat
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro je da su pečurke sasvim sveže, tvrde i bele. Operemo ih pod tekućom vodom i isečemo na tanke kriške.

U tiganju rastapamo maslac i pržimo pečurke zajedno sa tanko isečenim kolutovima šargarepe, iseckanim mladim lukom i čenom belog luka. Začinimo solju i biberom. Po želji odvojte nekoliko kriški pečuraka za dekoraciju.

Kada povrće dobije prijatnu zlatastu boju dodaje se sitan sir. U tiganju ne treba da ostane nikakva tečnost.

Prebacujemo celu smesu u doboku posudu i pasiramo. Nije neophodno da čekamo da se potpuno ohladi.

U tanjiru oblikujemo paštetu pomoću prstena (ili kašike za sladoled) i dekorišemo listovima zelene salate, perima mladog luka, šargarepama i izdvojenim pečurkama.

Paštetu možete da servirate kao predjelo ili za doručak s prepečeim kriškama hleba.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar