Turski đevreci sa susamom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Новак
5
6
23/06/2018
"Nemojte mnogo misliti kako se prave - pogledate recept za najukusnije turske đevreke sa susamom "
Priprema120 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno150 min.
Porcije11
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano936
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice17
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • sveže mleko - 1.5 šolja (blago zagrejano)
  • ulje - 1/2 šolje
  • voda - 1/2 šolje
  • šećer - 1 kašika
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • brašno - 5.5 šolje (pažljivo dodati)
  • so
  • za preko
  • voda - 1/2 šoljice
  • pekmez - 1/2 šoljice (može i da se zameni medom)
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Od navedenih sastojaka zamesite meko testo, koje ne treba da se lepi. Ako je potrebno, dodajte još brašna. Ostavite da naraste, dok to ne bude duplo.

Izvadite i podelite na jednake loptice (kod meje je to bilo 24). Od svake lopte napravite fitilj. Rasporedite po dva.

Uvijte svaka dva fitilja međusobno i napravite đevrek. Umočite u smesu od vode i pekmeza, a onda i u susam.

Poređajte ih u teavu obloženu papirom za pečenje, pa ostavite da naraste oko pola sata. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar