Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od povrća»Baštenska čorba Zlatarice

Baštenska čorba Zlatarice

IvanovaIvanova
Šegrt
10156
Baštenska čorba Zlatarice
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Imaš baštu - znači obavezno treba da napraviš baštensku čorbu Zlatarice"

Potrebni sastojci

  • kormpir - 5 - 6 srednjih
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 zelena
  • paprike - 1 crvena
  • ljute paprike - 1 komad, po želji
  • pirinač - 5 - 6 kašika
  • paradajz - 1 komad
  • bujon - 1 kocka, od povrća
  • so
  • biber
  • peršun
  • celer
  • Za zapršku
  • žumanca - 1 komad
  • sok od limuna - 2 kašika (sirće)
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu da provri dok isečete povrće. Stavite svo povrće zajedno osim paradajza.

Ljutu papriku možete celu da stavite u supu.

Nakon što omekša povrće dodajte paradajz narendan na rende i pirinač.

Začinite bujonom i probajte za ukus, ako ima potrebe dodajte so.

Kada se skuva i pirinač sklonite supu s ringle.

Umutite žumance sa sokom od limuna i prelijte supu, pazeći da se ne preseče jaje.

Na kraju dodajte biber i na sitno isečen peršun i celer.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: