Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Umak»Mus od tikvica

Mus od tikvica

Emilia PetkovaEmilia Petkova
Šegrt
155211
Mus od tikvica
Fotografije: Anonymous
1 / 4
24/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Sveži i aktuelni predlozi za leto"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg, sveže
  • majonez - 100 g
  • pavlaka - 100 g, gusta
  • krompir - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 - 4 kašike
  • biber
  • mirođija - 1 vezica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se očiste i iseku na kocke. Stavljaju se u kipuću posoljenu vodu i raskuvaju se.

Ostavljaju se na cediljki, dok se potpuno ne ocede (ne treba da budu vodene). Krompir se takođe raskuva i izgnječi. Promeša se sa oceđenim tikvicama.

U odvojenu posudu se stavlja pavlaka, 3-4 kašike kiselog mleka i majonez. Promeša se.

Najbolje je da se muti mikserom. Dodaje se usitnjena mirođija, so i biber po ukusu. Smesa se dodaje u tikvicce i krompir. Meša se.

Napravljeni mus od tikvica servirajte ohlađen kao meze ili predjelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: