Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa tikvicama, pečurkama i pirinčem

Musaka sa tikvicama, pečurkama i pirinčem

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Musaka sa tikvicama, pečurkama i pirinčem
Fotografije: Mariana
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Da li znate kako se pravi musaka, ali bez krompira i mlevenog mesa? Evo kako!"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • tikvice - 1 komad
  • pečurke - 4 komada
  • luk - 1 glavica
  • mirođija - 1/2 veze
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ulje
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 1 supena kašika
  • so - 1 mali prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo pečurke na sitne komade. Očistimo luk i sečemo ga sitno. Tikvicu sečemo sitno takođe. Ugrevamo malo ulja u tiganju.

Propržimo komade pečuraka. Luk pržimo u drugom tiganju u malo ulja. Dodajemo isečene tikvice i malo vode i dinstamo.

Očistimo pirinač i operemo ga. Dodajemo oprani pirinač i dobro promešamo. Pirinač treba da postane providan. Začinimo solju i biberom po ukusu. Dodajemo pečurke.

Prelivamo sa 4 šolje tople vode. Isečemo mirođiju sitno i dodajemo i nju. Ponovo promešamo. Sipamo u pleh. Stavljamo u rernu da se peče na 200 stepeni. Kad bude skoro gotovo pravimo preliv.

U drugoj posudi umutimo jaja sa kiselim mlekom. Posle dodajemo brašno i prstohvat soli.

Mešamo preliv. Sipamo ga preko musake i pečemo dok ne bude potpuno gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: