Lenje tikvice iz rerne

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Lenje tikvice iz rerne
Fotografije: Zina
2 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Volimo da ih zovemo ne lenje, nego tikvice koje štede vreme i energiju, takođe su i mnogo ukusne"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg
  • brašno - 3 supene kašike
  • prezle - za obilno posipanje
  • origano - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • biber - 2 kašičice
  • maslinovo ulje - za posipanje
  • mirođija
  • kiselo mleko
  • beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice operite tekućom vodom. Nemojte ih ljuštiti. Isecite na krugove oko 3 mm. Nije problem ako su malo deblji.

U veliku najlon kesu sipajte brašno, origano, biber i so.

Tikvice stavite u porcijama i dobro protresite da se brašno svuda zalepi.

Izvadite i poređajte i veliki ravan pleh, obložen papirom za pečenje, da budu naslonjene jedna na drugu.

Odozgo pospite prezlama i svuda sipajte maslinovo ulje.

Pecite na 180 stepeni dok lepo ne porumne.

Prilikom serviranja pospite sitno iseckanom mirođijom i po želji sosom od kiselog mleka i belog luka.

Elementaran, brz i jednostavan recept, uvek sa savršenim rezultatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: