bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Mekana pogača

Mekana pogača

Mekana pogača
Fotografije: Vanya Velichkova
1 / 2
30/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema120 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno160 min.
Porcije6
"Predstavljamo vam mekanu pogaču, koja ima sve šanse da premesti sa centralnog mesta na trpezi čak i šnicle"

Potrebni sastojci

  • brašno - 450 g
  • voda - 220 ml
  • kvasac - 7 g
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • sirće - 1 supena kašika
  • ulje - 2 supene kašike
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo rastvorimo kvasac i šećer u mlakoj vodi. U posebnoj posudi prosevamo suve sastojke. Kad se kvasac aktivira, dodajemo u prosejane sastojke.

Dodajemo sirće i zamesimo meko testo. Ako je potrebno dodajemo malo brašna, koliko da se ne lepi.

U testo dodajemo ulje, premesimo i ostavljamo u kesi da nadođe bar sat vremena. Gotovo testo je meko, vazdušasto i elastično, sa mehurićima.

U namazan kalup ili pleh poređamo u željeni oblik (odgovarajući i za pogače i za hleb).

Testo ostavite još 40 minuta ili dok se ne udvostruči. Namažite umućenim jajetom i stavite u rernu.

Stavite u hladnu rernu, uključite na 180 stepeni i pecite dok ne bude gotovo. Ovo testo je idealno za ljubitelje debelih pica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: