Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Hrskave tikvice za meze

Hrskave tikvice za meze

DariatiDariati
Šegrt
26919012
Hrskave tikvice za meze
Fotografije: Dariati
2 / 4
01/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Meze za pivo, lagan ručak i li za okupljanje sa prijateljima - ove hrskave tikvice su odgovarajuće za sve"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • kukuruzni skrob - kesica i po, prirodan
  • brašno - da se uvalja
  • so
  • za sos
  • kiselo mleko - 400 g
  • majonez - 200 g
  • senf - 2/3 kašičice
  • so - po ukusu
  • mirođija
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Operite tikvice, podelite ih na dva dela po sredini i isecite na trakice (debljine oko 1 cm). Posolite ih. U posudu stavite 1 1/2 šolju brašna, stavite štapće i dobro promešajte da se uvaljaju u brašno.

Ostavite ih pet minuta da odstoje. Za to vreme pomešajte skrob sa onoliko vode koliko je potrebno da dobijete kašu. Ugrejte tiganj sa dovoljno masti.

Uzmite od štapića i potapajte ih u tečnost sa skrobom. Stavite mast i pržite dok ne porumene.

Izvadite na tanjir, na kuhinjsku ubrus da se ocedi mast. Kad se isprži druga porcija, prebacijte oceđene na drugi tanjir. Servirajte sa sosom.

Pomešajte mleko, majonez i senf. Dobro promešajte. Začinite solju i mirođijom po ukusu, dodajte iseckan beli luk. Dobro je da sos pripremite pre tikvica, da bi se ohladile u frižideru.

Ne ostaje vam drugu nego da umačete hrskavi štapić u sos, u društvu hladnog piva. A najlepše je to što, kada se prže naovaj našin mast ostaje potpuno čista, ne osvaja se brašno i ne zagori.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: