Pljeskavica punjena kačkavaljem i šunkom

02/07/2018
"Toliko je sočna i tako ukusno miriše da ne smemo da je ostavimo bez nadzora, čak ni da istrčimo po još jedno pivo "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano964
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 1 kg
  • jagnjeća maramica
  • luk - 1 glavica
  • šunka - 250 g
  • kačkavalj - 250 g
  • ljuta aleva paprika
  • aleva paprika
  • kumin
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckamo i pomešamo sa mlevenim mesom. Dodajemo začine: so, kumin, biber, alevu papriku i po želji ljutu alevu papriku.

Šunku i kačkavalj sečemo na kockice. Mleveno meso podelimo na 2-3 dela.

Od svakog dela razvučemo krug debljine 2 cm i u sredinu stavljamo nadev /isečen kačkavalj i šunku/. Uvijamo tako što oblikujemo velike ćufte.

Pažljivo sečemo maramicu i uvijamo pljeskavicu.

Pečemo na roštilju ili gril tiganju oko 5 minuta sa svake strane.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar