Postoji nekoliko metoda koje možemo koristiti da podgrejemo stare šnicle da bismo im vratili ukusan izgled.
Podgrevanje šnicli u rerni
Prvi metod je upotreba rerne. Potrebno je više vremena, ali će meso biti boljeg ukusa. Za ovaj način potrebno je da zagrejemo rernu na 120 stepeni. Zatim stavljamo rešetku u pleh potrebne veličine kako bi toplota mogla slobodno da cirkuliše sa svih strana.
Stavljamo šnicle na rešetku i kada rerna dostigne potrebnu temperaturu stavljamo ih unutra.
Vreme zagrevanja je 20 minuta, a s vremena na vreme proveravamo i pazimo da se meso ne osuši. Vreme zagrevanja zavisi i od debljine mesa.
Zagrevanje šnicli u mikrotalasnoj pećnici
Drugi metod je da podgrejete šnicle u mikrotalasnoj pećnici. Mnogo skraćuje vreme podgrevanja. Da se meso ne osuši, šniclu stavite u duboki tanjir i prelijte je sa malo bujona ili sosa.
Ovo će zadržati vlagu u mesu. Pokrijte tanjir poklopcem za mikrotalasnu pećnicu i zagrejte 30 sekundi na srednjoj jačini. Okrenite šniclu i zagrejte je još 30 sekundi.
Podgrejte šnicle u tiganju
Postoji još jedan način da podgrejete stare šnicle - u tiganju. On mora imati premaz protiv lepljenja. U tiganj sipajte malo bujona. Pustite da se zagreje i dodajte šniclu. Zagrevajte oko minut. Ovde, zahvaljujući bujonu, meso dobija dodatnu vlagu, tako da se ne suši i ostaje nežno i sočno.
A da bi stare šnicle izgledale još ukusnije, uvek možemo da napravimo brzi sos dok čekamo da se naše omiljeni goveđe šnicle, šnicle od svinjskog vrata ili nežne pileće šnicle podgreju.
Komentari