Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Šta da skuvamo sa preostalim šniclama?

Šta da skuvamo sa preostalim šniclama?

Musaka

Svakome se bar jednom desilo da mu ostanu već skuvane šnicle, posebno posle praznika. Pogotovo danas je skoro zločin bacati ostatke hrane. Zbog toga, dajte im novi život.

Koliko god bile sočne i dobro kuvane, šnicle su se ipak osušile. Čak i ako ih ima malo, korišćenjem drugih proizvoda mogu se pripremiti nova jela koja su dovoljna za celu porodicu.

Evo nekoliko ideja:

1. Seckane šnicle mogu da se dodaju u čorbu od pasulja, čorbu od graška, boraniju sa krompirom, pirinač, kiseli kupus ili sveži kupus. Deset minuta pre nego što jelo bude spremno, dodajte šnicle veličine zalogaja da se pomešaju sa jelom i upiju njegovu aromu;

2. Šnicle se stavljaju u sledeće sosove da se kuvaju na 7 do 10 minuta:

- skuvati rendani paradajz ili paradajz iz tegle, dodati biber, beli luk, lovorov list, rendanu šargarepu, so;

- dodaju se bešamel sosu, frikase sosu, sosu od pečuraka ili sosu od topljenog sira, tečne pavlake i bibera. Pavlaka se može zameniti svežim mlekom sa malo prepečenog brašna;

3. U nelepljivom tiganju prodinstajte rendanu šargarepu i sitno seckani luk, dodajte iseckane šnicle, sipajte pavlaku razblaženu vodom, so po ukusu, biber i dinstajte pod poklopcem nekoliko minuta na laganoj vatri. Potrebno ih je mešati da ne izgore. Umesto u tiganju, mogu se peći u rerni. Napravite prilog od povrća kuvanog na pari ili pire krompira. U stvari, većina sosova se može koristiti u ovom slučaju, sve dok nisu slatki;

4. Preostale šnicle se samelju, ako imaju kosti ili kožu, uklanjaju se. Luk i nekoliko čenova belog luka sitno iseckaju i proprže na ulju. U tiganju propržite nekoliko kašika brašna i uz stalno mešanje dodajte toplo mleko dok se ne dobije prilično gust sos. Dodajte malo soka od limuna, bibera i soli. Sos se ostavi da se ohladi. Pomešajte mlevene šnicle, dinstani luk i beli luk, hladan sos, rendani sir, 1 jaje i sitno seckani peršun. Smesu dobro umesite i stavite u frižider na 2-3 sata. Zatim se od nje oblikuju mali ćevapi ili ćuftice. Pre prženja u vrelom ulju, potapaju se prvo u brašno, zatim u umućeno jaje, a na kraju u prezle. Služe se sa sosom od majoneza i kiselog mleka, koji je začinjen belim lukom i biberom;

5. Preostale cele ili komadiće šnicli možete upotrebiti nakon što ih iseckate veoma sitno i umešaju sa svežim mesom ili mlevenim mesom u nadevu za sarme sa listovima kupusa ili vinove loze;

6. Mleveno meso u musaki možete zameniti i sitno iseckanim šniclama. Pomešati kiselo mleko, jaja, so i brašno i preliti musaku. Peče se u rerni.

Za raznovrsnost, od ostataka šnicli možete pripremiti pitu sa musakom. Između uvaljanih kora stavlja se nadev – ne sme biti mnogo vodenast, i ravnomerno se rasporedi po korama. Kada je poslednji sloj gotov, pita se iseče i prelije prelivom za musaku, pazeći da uđe između rezova. Pecite u zagrejanoj rerni.

7. Krompir skuvati, oljuštiti i iseći na kolutiće. U nauljenu tepsiju stavite red krompira, red ostataka šnicli isečenih na komade veličine zalogaja, prelijte sa malo paradajz paste - aromatizovane i domaće, i nastavite da naizmenično ređate namirnice. Završava se krompirom. Prelijte smesom od umućenog jajeta, mleka, brašna i kačkavalja. Peče se u rerni.

8. Takođe možete da napravite sendviče sa ostacima od šnicli. Prodinstajte nekoliko očišćenih i isečenih pečuraka, ne baš sitno seckani crni luk, pa ih prodinstajte na ulju, soli, sa biberom, možda sa ljutom paprikom i malo belog vina. Dodaju im se i komadići slanine, šunke ili kobasice. Dinstaju se dok vino ne ispari. Smesu premažite preko kriški hleba, preko stavite parče topljenog sira ili kačkavalja i pecite u rerni dok se sir ili kačkavalj ne istope.

9. Šnicle se iscepaju po širini da bi bili tanje. Čak i ako su ostali samo komadi, oni se iseku na tanko. Kriške tost hleba takođe se iznutra premažu sa vrlo malom količinom maslaca ili margarina. Na njih se stavljaju tanke kriške topljenog sira, tanke kriške paradajza, tanko nasečene šnicle, a zatim paradajz, sir ili kačkavalj. Tostiraju se u tosteru za sendviče.

Pogledajte takođe kako se pohuju šnicle i saznajte kako da podgrejete stare šnicle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni