Svaka šnicla ima različito vreme pripreme zbog različite debljine rezova.
Vreme za spremanje tanke šnicle je 6-8 minuta na 51 stepen.
Vreme pripreme šnicli srednje debljine je 10-12 minuta na temperaturi od 62 stepena.
Vreme kuvanja debele šnicle je 12-15 minuta na 71 stepen.
Najvažniji deo postizanja optimalnog nivoa spremnosti je praćenje unutrašnje temperature šnicle. Pečenje je uglavnom stvar ukusa.
Ako vam je šnicla deblja, verovatno neće dostići željenu spremnost tako brzo kao tanja. Jedna stvar koja vam može garantovati da nećete imati prepečenu šniclu je da je ostavite na sobnoj temperaturi oko 30 minuta pre pripreme.
Ako povećanje unutrašnje temperature traje duže, to znači da je šnicla bila previše hladna kada ste je stavili na roštilj.
Da li je važno da se šnicle odmore nakon pečenja
Da. Šnicla zapravo nastavlja da se kuva tokom ovih nekoliko minuta. Ovaj nastavak kuvanja je odličan jer ne isušuje šniclu, kao što bi bilo da je samo duže ostavite na roštilju.
Rezanje šnicli prekida ovaj poslednji kratki period kuvanja oslobađanjem toplote unutar same šnicle.
Ostavite da odstoji nekoliko minuta, a zatim je isecite da bude savršena. Ovo pravilo važi za goveđe šnicle, šnicle od svinjetine, pileće šnicle itd.
Komentari