Bonapeti.rs»Saveti»Koji deo svinje je dobar za šnicle?

Koji deo svinje je dobar za šnicle?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
4516055
Koji deo svinje je dobar za šnicle?

Pre nego što kupite svinjetinu u prodavnici, dobro je imati neke informacije o glavnim delovima svinje, koji su dostupni u maloprodaji na tržištu.

Kupovina i priprema svinjskih šnicli ili kotleta može biti izazov. Pored toga, na tržištu postoji mnogo komada svinjskog mesa, od kojih se mnogi prodaju pod različitim imenima. Oznake za svinjetinu takođe mogu biti zbunjujuće.

Slabine su područje između svinjskih ramena i zadnjih nogu. To je najnežniji deo životinje.

Iz ovog kraja seku se rebarca i šnicle, kao i svinjski file. Svinje se uzgajaju tako da imaju dugačke slabine i do 17 rebara, za razliku od goveda i jagnjića koji imaju 13 rebara.

Svinjski kotleti sa kostima ili bez kostiju seku se od mesa vertikalno u odnosu na kičmu, često sa slabina, deblje ili tanje, a izbor je na vama.

Ovi rezovi će biti suvi ako se previše peku. Ali kada se pravilno skuvaju, čak i ovi ukusne šnicle mogu biti sočne i nežne.

Pecite šnicle na roštilju ili ih ispecite u rerni.

Pogledajte kako se prave savršene šnicle od svinjskog vrata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji