bonapeti.rs»Saveti»Kako da skuvate mleko?

Kako da skuvate mleko?

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Inovator
105115
Kako da skuvate mleko?

Domaće kuvano mleko je odličan proizvod koji vredi pripremiti.

Kuvanje mleka je veoma važan proces koji osigurava njegov zdrav i prijatan ukus.

Kada kupujete sirovo mleko, trebali bi da ga prokuvate što je brže moguće.

U tu svrhu je dobro obezbediti lonac koji ima dvostruko dno ili keramičku šerpu. Postupak se takođe može odvijati u najjednostavnijoj posudi za kuvanje, ali gornja dva su poželjna da bi se izbeglo zagaranje mleka.

Sadržaj mleka sipajte u čistu posudu - onu u kojoj nameravate da ga kuvate. Dovedite mleko do ključanja. Nekoliko minuta nakon zagrevanja, mehurići počinju da se odvajaju od mleka.

Važno je ne ostavljati mleko bez nadzora. Uskoro će ovi mehurići formirati gustu penu, a kasnije kajmak. Kada mleko počne da ključa, površina mleka se lagano podiže i mleko je već skuvano. Sklonite ga sa vatre.

Još jedna efikasna tehnika kuvanja mleka koju su primenjivale naše bake. Stavljajući mleko u posudu za kuvanje, kako biste izbegli zagorevanje mleka, spustite unutra jednu kašiku, okrenutu naopačke, da se i ona kuva na dnu posude.

Domaće sveže mleko sadrži puno masti i gusto je, blaga nepažnja može prouzrokovati neprijatne posledice kada mleko zagori ili izađe iz šerpe, a pokvarićete i ukus.

Međutim, kada uspete da ovu misiju uspešno obavite, mleko možete koristiti za domaći mlečni krem, pravljenje ukusnih kolača i raznih peciva ili slanih jela sa mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji