Piletina je među najčešćim i najpoželjnijim vrstama mesa za konzumaciju. To je jedan od glavnih izvora životinjskih proteina i pruža niz zdravstvenih koristi za telo.
Pileće meso pruža poželjan ukus i hranljiva svojstva. Njegova porcija od 100 g sadrži 125 kalorija i 24 g proteina.
Piletina je takođe omiljena u brojnim kulinarskim receptima, jer omogućava bilo koju vrstu toplotne obrade - prženje, pečenje, kuvanje itd.
Pohovana piletina je još jedna opcija za pripremu ovog mesa. Ovo je kulinarska metoda koja omogućava brzu pripremu ukusnih recepata koji dobro zasićuju.
Kako pohovati piletinu
Sastojci potrebni za pohovanje piletine su prezle i jaja. Prvo isecite meso na delove koje možete začiniti po ukusu začinima poput soli ili bibera.
isprskajte komade piletine sokom od limuna, a zatim ih odložite da se hlade oko sat vremena.
Sledeći korak je uvaljati meso u prezle i lagano ga izlupati i poravnati ga daskom za sečenje. Zatim umočite meso sa prezlama u posudu sa umućenim jajima.
Gotov pohovani pileći file pržite na jako zagrejanom ulju. Možete reći da je pohovano pileće meso spremno kada dobijete zlatnu hrskavu koru.
Na isti način možete napraviti pohovane pileće batake ili pohovana pileća krilca.
Komentari