Bonapeti.rs»Saveti»Koje biljke se stavljaju u vino?

Koje biljke se stavljaju u vino?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
4515948
Koje biljke se stavljaju u vino?

Vino sa biljkama je vrsta vina koja se pravi od bilja, začina ili drugog materijala biljnog porekla. Može da se pravi od bilo koje vrste grožđa, ali se najčešće pravi od belog grožđa.

Postoji mnogo različitih recepata za vino sa biljkama, a ukus može da varira u zavisnosti od korišćenih biljaka i začina.

Neke uobičajene biljke i začini koji se koriste u pravljenju vina sa biljkama su:

- Ruzmarin;

- Majčina dušica;

- Žalfija;

- Lavanda;

- Nana;

- Karanfilić.

Upotreba biljaka u vinu se tradicionalno koristi zbog ukusa i zdravstvenih razloga. Pored toga, može se reći da bilje kao što su matičnjak, hibiskus ili đumbir takođe mogu da se koriste u pravljenju vina.

Takođe možete ostaviti gotovo vino da odstoji preko noći u frižideru sa vašim omiljenim biljem i voćem. Ruzmarin, bosiljak i majčina dušica su neke od biljnih nota koje možete staviti u vino.

Trebaće vam različito bilje i citrusno voće koje ćete dodati da biste dobili nekonvencionalniji ukus.

Bićete impresionirani rezultatom sa kojim možete napraviti jedinstvenu Sangriju.

Pogledajte šta treba da znate o šećeru u vinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji