Bonapeti.rs»Saveti»Koji paradajz se koristi za pravljenje paradajz čorbe?

Koji paradajz se koristi za pravljenje paradajz čorbe?

G. ValchevaG. Valcheva
Početnik
12
Koji paradajz se koristi za pravljenje paradajz čorbe?

U slučaju da nemate mnogo iskustva u kuhinji, krem supe su odličan početak vaše kulinarske prakse.

Ako se pitate koji paradajz je najbolji za pasiranu paradajz čorbu – konzerviran ili svež... i koje sorte, evo odgovora.

Istina je da to neće značajno promeniti ukus vaše paradajz čorbe. Međutim, preporučujemo vam da koristite paradajz sorte Roma ili paradajz šljivu za paradajz čorbe, birajući između njih zrele i mekane ako je moguće.

Iako se u mnogim receptima koristi paradajz iz konzerve, dobro je ako možete nabaviti svež, baštenski paradajz kako biste paradajz čorbu napravili što ukusniju i zdraviju.

Ako želite finiju teksturu, oljuštite paradajz pre pasiranja. Ipak, čuvajte njihovo seme, jer doprinosi bogatijem i snažnijem ukusu.

Bilo da od njih pravite pire za gaspačo, bolonjez sos ili od njih pravite ljutenicu, nećete pogrešiti jer je, između ostalog, paradajz i vredan izvor vitamina A i C.

A kada znate koji paradajz da koristite za paradajz čorbu, možete lako i brzo da pripremite:

- hladna paradajz čorba;

- paradajz čorba sa mesom;

- Francuska čorba od paradajza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni