Bonapeti.rs»Saveti»Da li je lubenica dozvoljena kod gastritisa?

Da li je lubenica dozvoljena kod gastritisa?

Da li je lubenica dozvoljena kod gastritisa?

Ako imate gastritis, morate biti veoma oprezni u tome šta jedete. Kao i kod svake bolesti, neophodno je pridržavati se posebne dijete za gastritis, koja uključuje hranu koja dodatno ne iritira upaljenu sluzokožu želuca.

Međutim, da li je moguće jesti lubenicu kada imamo gastritis, sada ćemo pokušati da saznamo.

Lubenica i gastritis

Znamo da je lubenica veoma ukusna i sočna. Na prvi pogled, ništa alarmantno nije primetno u njenim ukusnim kvalitetima i svojstvima. Generalno, jedenje lubenice ne šteti ako imamo gastritis.

Prilikom konzumacije lubenice kod gastritisa, treba znati koja količina nije štetna. Lubenica sadrži vlakna i kiseline koje mogu iritirati sluznicu želuca.

S obzirom na to da je gastritis bolest koja uključuje razne patogene organa, morate tačno da znate kakvu bolest imate i koliko hlorovodonične kiseline ima u stomaku. Ako je kiselost u stomaku visoka, to znači da imate hiperacidni gastritis, pa je visoka pH vrednost jedan od razloga zašto osoba koja ima gastritis ne bi trebalo da konzumira lubenicu.

Postoje načini da i dalje jedete male količine lubenice kada imate gastritis – nemojte jesti lubenicu na prazan stomak.

Najbolje je pojesti malo lubenice kao desert posle jela, jer lubenica ima svojstvo da povećava količinu želudačnog soka i time povećava kiselost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji