Šašhan je zanimljiva mešavina začina koja je karakteristična za srednjovekovnu persijsku kuhinju.
Zanimljiv je kulinarski element koji se koristi za pripremu hrane i pojačava njenu aromu i ukus. Sastav šašhana je verovatno jedinstven za region i može varirati u zavisnosti od recepta i preferencija kuvara.
Zbog svoje istorije i porekla srednjovekovne persijske kuhinje, šašhan donosi kulturne i istorijske aspekte umetnosti orijentalnog kuvanja.
Ova vrsta začina može biti važan aspekt tradicije i kulture regiona gde se koristi.
Kao mešavina začina u srednjovekovnoj perzijskoj kuhinji, pretpostavljamo da šašhan može uključivati razne mešavine začina i bilja koje su karakteristične za ovaj region.
Ovo može uključivati začine kao što su kim, kurkuma, karanfilić, mirođija, korijander, biber i drugi. Specifična mešavina začina se izdvaja kao kulinarska praksa i koristi se za stvaranje kulinarskih remek-dela neuporedivog ukusa i mirisa.
Pogledajte koji su to nepoznati arapski začini.
Komentari