Losos je jedna od najukusnijih i najkorisnijih riba. On se priprema na pari, na tiganju ili na roštilju, i uvek je pravi užitak čulima. Međutim, kako god da je pripremate, za ovu ukusnu ribu neophodan je odgovarajući prilog. Najtradicionalniji prilog koji možete da servirate sa lososom su aromatični pečeni krompirići. Možete da ih začinite mirođijom i belim lukom, maslacem i alevom paprikom.
Prilog koji odgovara je sveža salata sa zelenim povrćem, brokoli na pari sa maslacem, šargarepa, marinirana cvekla. Salata od dinstanog graška sa šargarepom takođe se slaže sa ukusom lososa. Možete da servirate lososa sa zelenom salatom, paradajzom i krastavcem. Ako hoćete, možete da koristite i smrznuti miks od povrća, tako što povrće samo blago izdinstate na maslacu.
U suštini, losos je veoma nežna i lagana riba, i zbog toga uz nju ide različito dinstano povrće - eksperimentišite, da biste videli koji će vam se ukus najviše dopasti.
Komentari