Ako niste pojeli tvrdo kuvana jaja tokom Uskršnje nedelje, postoje pravila kojih se treba pridržavati da ih održite jestivim.
Tvrdo kuvana jaja mogu da se čuvaju u frižideru do dve nedelje. Preporučljivo je koristiti kartonske kontejnere ili ih umotati u papir. Ne preporučuje se upotreba polietilenskih kesa i plastičnih kontejnera.
Nikada ne stavljajte jaja u vrata frižidera zbog stalnih promena temperature. Idealno mesto je srednja polica frižidera.
Važno je izbeći pucanje tokom kuvanja - pukotine smanjuju rok trajanja. Rok trajanja tvrdo kuvanih jaja sa pukotinama u frižideru je do dva do tri dana.
Zamrzavanje kuvanih jaja je loša ideja. Kao rezultat, ona gube ne samo ukus i teksturu, već i skoro sve korisne mikro elemente.
Tvrdo kuvana prepeličja jaja mogu da se čuvaju u frižideru do 7 dana, a ako jaje pukne tokom kuvanja, može se čuvati u frižideru najviše dva dana.
Ofarbana uskršnja jaja treba čuvati kao obična tvrdo kuvana jaja.
Komentari