Samo zakleti vegetarijanci i ljudi koji su na dijeti mogli su da odole triu dobro pečenih ćuftica na roštilju sa prilogom. Ovaj zlatni klasik je san za mnoge, a posebno leti ljudi organizuju piknike na otvorenom gde mogu bezbedno da peku na roštilju bez rizika da zagase svoje komšije.
Ali ponekad se kod manje iskusnih majstora roštilja desi da se ćuftice zalepe, iskidaju kada pokušate da ih prevrnete, i uopšte, jednostavno pečenje ćuftica na roštilju brzo se pretvori u pravi kulinarski fijasko.
Postoji nekoliko razloga zašto se ćuftice lepe za roštilj. Prvi i najvažniji razlog je prljavština na površini roštilja. Nataložena i neočišćena masnoća od prethodnog korišćenja roštilja sprečava njegovo pravilno zagrevanje, zbog čega se ćuftice lepe za roštilj.
Drugi razlog za to može biti nedovoljno zagrevanje roštilja ili želja majstora da prerano okrene ćuftice. Kada je mleveno meso previše vodenasto ili ćuftica nije premazana masnoćom, to takođe može biti razlog da se zalepi.
Probajte i naše isprobane recepte za domaće ćuftice na roštilju, klasične ćuftice na Carigradski način ili ove ukusne ćuftice sa sosom.
Komentari