Bonapeti.rs»Saveti»Kako se peče plavi patlidžan?

Kako se peče plavi patlidžan?

MarianeMariane
Džedaj
15630
Kako se peče plavi patlidžan?

Plavi patlidžan ili prostije patlidžan je veoma ukusno povrće. Veoma su dobri za kulinarnu obradu, a jedini nedostatak im je da halapljivo gutaju sve vrste masnoća. Uprkos tome, ne možemo ni da zamislimo imam baildu i kjopoolu bez prisustva plavog patlidžana.

Jedna dobra alternativa prženju je pečenje plavog patlidžana. Ovaj proces je veoma lak i njega mogu da naprave i ljudi koji nemaju nikakvog iskustva u kuhinji.

Plavi patlidžan se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Postavite ga u pleh, koji ste obložili aluminijumskom folijom ili na rešetku, koja takođe treba da je obmotana folijom. Dobro je da izbodete viljuškom patlidžan pre nego što ga stavite u rernu ili da ga izbockate nožem na nekoliko mesta.

Vreme pečenja varira u zavisnosti od veličine patlidžana, a obično je 25-35 minuta sasvim dovoljno. Dobro je da nakon vađenja patlidžana iz rerne pokrijete pleh folijom i da ih ostavite da se dokuvaju u pari oko 20 minuta.

Nakon toga, patlidžani su spremni da ih pretvorite u domaću ljutenicu sa plavim patlidžanom ili u neka od omiljenih predjela, kao što su predjelo sa plavim patlidžanom i belim lukom, baba ganuš ili melitzano salata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni