Kada je reč o kuvanju boranije, idealno vreme kuvanja može da varira u zavisnosti od vrste povrća, željene teksture i načina kuvanja koji odaberete.
Evo opšteg vodiča o tome koliko dugo kuvati boraniju koristeći različite tehnike.
Koliko dugo se kuva boranija
Kuvanje je uobičajena metoda kuvanja boranije. Da biste postigli nežnu hrskavu teksturu, stavite lonac slane vode da provri i dodajte boraniju. Kuvajte je bez pokopca oko 4-6 minuta. Za mekšu teksturu možete je kuvati 8-10 minuta. Pazite da je ne prekuvate jer može postati kašasta.
Kuvanje na pari
Kuvanje na pari je još jedan odličan način za kuvanje boranije uz zadržavanje hranljivih sastojaka i bogate boje. Boraniju na pari kuvajte oko 5-7 minuta da dobije nežnu hrskavu teksturu. Ako više volite mekšu teksturu, možete je kuvati na pari oko 8-10 minuta.
Sotiranje - dinstanje boranije
Dinstanje boranije je brza i ukusna opcija. Zagrejte malo ulja ili maslaca u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte boraniju i kuvajte oko 5-7 minuta, povremeno mešajući. Boranija treba da postane mekana i blago zagorela.
Zapamtite da su ova vremena kuvanja približna i mogu varirati u zavisnosti od veličine i svežine boranije, kao i od ličnih preferencija ukusa.
Uvek je dobra ideja da tokom kuvanja proverite spremnost pasulja i u skladu sa tim prilagodite vreme kuvanja. Uživajte u boraniju!
Pogledajte takođe:
- Kako odabrati boraniju;
- Kako zamrznuti boraniju;
- Kako napraviti janiju od boranije;
Komentari